Με Τίλερσον ο Ερντογάν, με Μέρκελ ο Γιλντιρίμ – Τι περιλαμβάνουν οι ατζέντες

Με Τίλερσον ο Ερντογάν, με Μέρκελ ο Γιλντιρίμ – Τι περιλαμβάνουν οι ατζέντες

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται στην Τουρκία η σημερινή (15/2) επίσκεψη στην Άγκυρα του Αμερικανος ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ο οποίος θα έχει πρώτο θέμα στην ατζέντα του το Συριακό.

Για λόγους ασφαλείας η ακριβής ώρα άφιξής του στην Τουρκία δεν ανακοινώνεται, ωστόσο έχει ανακοινωθεί ότι απόψε στις 19.30 ώρα Τουρκίας (18.30 ώρα Κύπρου) θα συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και αύριο (16/2) το πρωί στις 11.00 ώρα Τουρκίας (10.00 ώρα Κύπρου) θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα και αύριο θα κριθεί εάν οι δύο χώρες θα καταφέρουν να τα βρουν ή θα χαλάσουν εντελώς τις σχέσεις τους. Η βασική τους διαφορά είναι η επιχείρηση Μέμπιτς την οποία η Τουρκία επιμένει ότι θα διεξάγει μετά το τέλος της επιχείρησης Άφριν παρά την αντίθεση των Αμερικανών.

Η δεύτερη σημαντική συνάντηση είναι του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Βερολίνο με την Γερμανία Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ η οποία θα κρίνει τις γερμανοτουρκικές σχέσεις.

«Ήρθε η ώρα ανοίξουμε μια νέα σελίδα, θα συζητήσουμε όλα τα θέματα με την Καγκελάριο Μέρκελ. Η Γερμανία είναι η σπονδυλική στήλη της Ευρώπης. Η Τουρκία είναι η σπονδυλική στήλη της περιοχής. Ας ανοίξουμε μια νέα σελίδα. Ας ξεχάσουμε το παρελθόν, να κοιτάξουμε το μέλλον και να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού από το Βερολίνο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE