ΚΥΠΡΟΣ: Κατηγορούμενοι ζητούν να μπουν φυλακή για να προλάβουν την προεδρική χάρη

ΚΥΠΡΟΣ: Κατηγορούμενοι ζητούν να μπουν φυλακή για να προλάβουν την προεδρική χάρη

Με απίστευτες απαιτήσεις τίθενται αντιμέτωποι δικαστές σε ακροάσεις κατηγορουμένων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος») κατηγορούμενοι ζητούν να καταδικαστούν σε φυλάκιση ώστε να προλάβουν την προεδρική χάρη που δίνεται με την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η χάρη αφορά γενική μείωση της ποινής των καταδίκων κατά ¼, πλην κάποιων εξαιρέσεων και αυτό αναμένεται να γίνει και τώρα.

Ως εκ τούτου, κατηγορούμενοι άρχισαν να ζητούν να τους επιβληθεί άμεσα ποινή, ενώ πολλές φορές, μέσω των συνηγόρων τους, αλλάζουν απάντηση και από μη παραδοχή προβαίνουν σε παραδοχή των κατηγοριών.

Πάντως, η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών άρχισε ήδη να ετοιμάζει τον κατάλογο των φυλακισμένων που θα επηρεαστούν από την παραχώρηση χάρης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Εξαιρούνται, φυσικά, ισοβίτες και όσοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων, ενώ όσον αφορά τους λαθρέμπορους ναρκωτικών, ενδεχομένως να μειωθεί η ποινή τους.

Η προεδρική χάρη θα δοθεί μετά τις 28 Φεβρουαρίου όταν αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Χριστοδουλίδης ως σταθερά, η ορατή πολυδιάσπαση στον ΔΗΣΥ και το δύσκολο δίλημμα του ΑΚΕΛ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Χριστοδουλίδης ως σταθερά, η ορατή πολυδιάσπαση στον ΔΗΣΥ και το δύσκολο δίλημμα του ΑΚΕΛ

Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις σπάνια αλλάζουν την πραγματικότητα. Πολύ συχνότερα, όμως, αποκαλύπτουν προς ποια κατεύθυνση αρχίζει να κινείται. Δεν αποτελούν πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την κάλπη.