Τουρκικό ΥΠΕΞ: 'Ξεπέρασε τα όρια o Κοτζιάς'

Τουρκικό ΥΠΕΞ: 'Ξεπέρασε τα όρια o Κοτζιάς'

Ανεβάζει τους τόνους το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητικές» τις πρόσφατες δηλώσεις του για την Άγκυρα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του.

Το σχόλιο αφορά τα όσα είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του στον Alpha, στην οποία προειδοποίησε την Αγκυρα- αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό έντασης στα Ιμια- ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια υποχώρηση και ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», επισημαίνει ο Ακσούμ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει καλώντας τον κ. Κοτζιά να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία, σύμφωνα με το Anadolu.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Αν ζητηθεί κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει και για τα θέματα του αφθώδους πυρετού και των μέτρων για τις οικονομικές συνέπειες της πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE