Γερμανός ΥΠΕΞ: 'Θα επιδιώξουμε εντατικοποίηση του διαλόγου με την Άγκυρα'

Γερμανός ΥΠΕΞ: 'Θα επιδιώξουμε εντατικοποίηση του διαλόγου με την Άγκυρα'

Την εντατικοποίηση του διαλόγου με την Άγκυρα θα επιδιώξει το Βερολίνο, μετά και την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ από τις τουρκικές αρχές.

Αυτό τόνισε –μεταξύ άλλων- σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

"Πιστεύω πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την συγκυρία αυτή ώστε να αναζωογονήσουμε το διάλογο μας με την Τουρκία, γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό δεν είναι κάτι απλό, γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό δεν θα οδηγήσει από την μια στιγμή στην άλλη στην ομαλοποίηση», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε επίσης πως «φυσικά στις συνομιλίες αυτές θα πρέπει να θιγούν και τα δύσκολα θέματα, όπως η επανασύσταση μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης στην Τουρκία, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της ελευθερίας του Τύπου".
"Δεν πρέπει βέβαια από την αρχή να έχουμε την ίδια άποψη με την Τουρκία, αλλά δίχως το διάλογο με την τουρκική πλευρά δεν βλέπω το πως μπορούμε να προχωρήσουμε", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.