Προειδοποίηση για 'δεύτερο Χαλέπι' στην Γιούτα

Προειδοποίηση για 'δεύτερο Χαλέπι' στην Γιούτα

Η κλιμακούμενη μάχη για τον πολιορκημένο συριακό θύλακο της Ανατολικής Γούτα μπορεί να εξελιχθεί σε μια επανάληψη της μάχης για το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας όπου επί μήνες μαίνονταν οι συγκρούσεις στα τέλη του 2016, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ένα δεύτερο Χαλέπι και ελπίζω πως έχουμε διδαχθεί απ' αυτό», είπε ο ντε Μιστούρα στο Ρόιτερ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση.

Παράλληλα η Γαλλία δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Ανατολικής Γούτα από φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις ισοδυναμεί με σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δημόσιες τοποθετήσεις, αιχμές και σκληρές απαντήσεις συνθέτουν ένα σκηνικό έντασης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το ΔΗΚΟ, το Άλμα και ο ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE