ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν σημαντικά το 2017 τα κέρδη της HSBC

Αυξήθηκαν σημαντικά το 2017 τα κέρδη της HSBC

Αυξήθηκαν το 2017 τα κέρδη της HSBC, λόγω κυρίως των ισχυρών κερδών που κατέγραψαν οι εργασίες της στην Ασία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο τραπεζικός κολοσσός, ο οποίος οδεύει στο μέλλον χωρίς τον εκτελεστικό του διευθυντή Stuart Gulliver.

 
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 9,7 δισ. δολάρια (7,9 δισ. ευρώ), από 1,3 δισ. δολάρια το 2016, όταν η τράπεζα με επίκεντρο την Ασία επλήγη από τεράστιες χρεώσεις αναδιάρθρωσης και διαγραφές δανείων.
 
Η HSBC, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της πριν την φορολογία υπερδιπλασιάστηκαν στα 17,2 δισ. δολάρια, αφού εξομαλύνθηκαν οι εργασίες των επιχειρήσεών της και μειώθηκαν τα κόστη.
 
Ο κ. Gulliver, ο οποίος αποχώρησε την Τρίτη έπειτα από επτά χρόνια στο τιμόνι του τραπεζικού κολοσσού, αποφάσισε το 2015 να απομακρύνει την HSBC από μη βασικές αγορές και να περικόψει 50.000 θέσεις εργασίας.
 
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της τράπεζας Mark Tucker προειδοποίησε ότι παρά την αισιοδοξία που επικρατεί για την παγκόσμια οικονομία το 2018, η τράπεζα είναι επιφυλακτική σε σχέση με τις αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις και την απειλή του προστατευτισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top