Σε εκλογές ο ΔΗ.ΣΥ. – Στήνουν κάλπες για τη νέα ηγεσία του κόμματος

Σε εκλογές ο ΔΗ.ΣΥ. – Στήνουν κάλπες για τη νέα ηγεσία του κόμματος

Το Σάββατο 28 Απριλίου θα διενεργηθούν οι εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου την Τρίτη (20/2), ορίστηκε η σύγκληση της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, στην οποία οι Συναγερμικοί θα επιλέξουν τον πρόεδρο, τον αναπληρωτή πρόεδρο και τους τρεις αντιπροέδρους του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Φρίξο Δαλίτη («Ο Φιλελεύθερος»), πέραν της 28ης Απριλίου, κάλπες θα στηθούν και στο Παγκύπριο Συνέδριο στις 12 Μαΐου για την ανάδειξη προέδρου της Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ. και 20 μελών του Πολιτικού Γραφείου, ενώ σε κατοπινό στάδιο κάλπες θα στηθούν και για εκλογή των Επαρχιακών Γραμματειών και των Επαρχιακών Συμβουλίων, ενώ και των μελών των τοπικών επιτροπών του ΔΗ.ΣΥ.

Όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» της Κυριακής, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου μάλιστα.

Με τα σημερινά δεδομένα, Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου, δεν φαίνεται να έχουν ανθυποψήφιους. Άλλωστε, η εκλογική επιτυχία της 4ης Φεβρουαρίου δεν αφήνει περιθώρια για εσωκομματικές ανατροπές.

Από κει και πέρα, οι θέσεις των τριών αντιπροέδρων, που κατέχουν σήμερα οι Γιώργος Γεωργίου, Στέλλα Κυριακίδου και Σωτήρης Σαμψών, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Νίκος Νουρής και Ευθύμιος Δίπλαρος εξέφρασαν πρόθεση να ανελιχθούν στην πυραμίδα του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 16 Μαρτίου, όταν θα υποβληθούν επίσημα οι όποιες υποψηφιότητες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE