ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από το Συμβούλιο Αρχηγών

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από το Συμβούλιο Αρχηγών

Καταδικάζει ομόφωνα τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες και στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας το Συμβούλιο Αρχηγών, το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (21/2) υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Όπως ανέγνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι αρχηγοί εξέφρασαν τις απόψεις τους και τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα για τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι αρχηγοί ενημερώθηκαν για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης και συμφώνησαν για ένα αρραγές μέτωπο εναντίον των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα, διατηρούν τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να επιστρέψει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τόνισαν δε ότι πρέπει να συνεχίσουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρόλο που το Saipem 12.000 παραμένει ακινητοποιημένο και μπλοκαρισμένο από τις τουρκικές Navtex που διαρκούν μέχρι τις 10 Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top