Πρέσβης ΗΠΑ: «Στηρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην ΑΟΖ» - VIDEO

Πρέσβης ΗΠΑ: «Στηρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην ΑΟΖ» - VIDEO

Σε δηλώσεις προέβη η πρέσβης των ΗΠΑ, Κάθλιν Αν Ντόχερτι, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου και αφού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση, η κ. Ντόχερτι είπε ότι συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι μετέδωσε στον Πρόεδρό ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλλερσον, ήγειρε το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα την προηγούμενη βδομάδα.

Ευχήθηκε δε να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Επέλεξε να μη σχολιάσει την ερώτηση για την προγραμματισμένη «κάθοδο» της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

https://www.youtube.com/watch?v=1iR_xakqbvg

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.