Η Ελλάδα εξέδωσε στη Ρωσία αρχηγό μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης

Η Ελλάδα εξέδωσε στη Ρωσία αρχηγό μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης

Η Ελλάδα εξέδωσε στην Ρωσία τον Αρτούρ Ντζιόγιεφ , έναν από τους αρχηγούς μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης , ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Ο Ντζιόγιεφ, μεταδίδει το Ria Novosti, κρύβονταν από τις αρχές, διέφευγε της σύλληψης και χρησιμοποιούσε πλαστή άδεια οδήγησης. Το 2015 ενώ είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, συνελήφθη στην Ελλάδα. Την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές τον εξέδωσαν στην Ρωσία όπου και τέθηκε υπό κράτηση.   

Επισημαίνεται ότι ήταν το «δεξί χέρι» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Ασλάν Γκαγκίεφ που κατάγεται από την Γεωργία. Στην εγκληματική οργάνωση ο Ντζιόγιεφ συντόνιζε την δράση των διαφόρων πυρήνων της οργάνωσης και συμμετείχε στην διάπραξη δολοφονιών και άλλων  σοβαρών και ιδιαίτερα εγκληματικών πράξεων.

Θύματα της εγκληματικής οργάνωσης έπεσαν 60 άνθρωποι : αστυνομικοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, επιχειρηματίες. Η εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Μόσχα, στα περίχωρα της Μόσχας και στην Βόρεια Οσετία.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE