ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: ‘Αρνητική εξέλιξη νέα παρεμπόδιση - Φεύγει για Μαρόκο το SAIPEM1200’

ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: ‘Αρνητική εξέλιξη νέα παρεμπόδιση  - Φεύγει για Μαρόκο το SAIPEM1200’

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης τη νέα παρεμπόδιση του γεωτρητικού σκάφους της ΕΝΙ, SAIPEM12000 να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά», τονίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση συνεχίζει τον ενεργειακό της σχεδιασμό.

Το γεωτρύπανο κατέβαλε την Παρασκευή (23/02) νέα προσπάθεια να προσεγγίσει τον γεωτρητικό στόχο, αλλά παρεμποδίστηκε από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και μετά από απειλή για χρήση βίας αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν.

«Όλο αυτό το διάστημα, αφήσαμε χώρο στη διπλωματία να λειτουργήσει και αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα, κάναμε ακόμη μια προσπάθεια προσέγγισης του στόχου και με την απειλή χρήσης βίας το γεωτρύπανο αναγκάσθηκε να απομακρυνθεί», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λακκοτρύπης.

«Παρόλο που είναι μια αρνητική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη γεώτρηση στον στόχο Σουπιά, εντούτοις εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον ενεργειακό μας σχεδιασμό», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως το γεωτρύπανο της ΕΝΙ αναμένεται να παραμείνει στη Λεμεσό για περίοδο δύο έως τεσσάρων ημερών για φορτοεκφόρτωση κάποιων υλικών και εν συνεχεία θα αναχωρήσει για το Μαρόκο, όπου έχει συμβατικές υποχρεώσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE