Εντός του 2018 θα υπογραφεί η συμφωνία με ΕΕ για αγωγό μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου

Εντός του 2018 θα υπογραφεί η συμφωνία με ΕΕ για αγωγό μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου

Ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου δήλωσε ότι θα υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για κατασκευή αγωγού μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Ο Ταρέκ Αλ Μουλλά είπε ότι η υπογραφή θα γίνει πριν τα μέσα του 2018 και σημείωσε ότι η ΕΕ θα είναι εκείνη που θα επωφεληθεί κυρίως από την ενέργεια που θα παραχθεί.

Σε δήλωσή του στη διάρκεια του συνεδρίου ‘Petroleum Week’ στο Λονδίνο, ο Υπουργός της Αιγύπτου είπε ότι ήδη υπογράφηκε με την Κύπρο μια προκαταρκτική συμφωνία για αγωγό μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων.

Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα εργάζονται στενά στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μέσω διαφόρων συμφωνιών.

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της ενέργειας ως ευκαιρία για μια καρποφόρα διεθνή συνεργασία, νέες αγορές και πολιτικές συμμαχίες.

Την είδηση δημοσιεύει η αιγυπτιακή ηλεκτρονική εφημερίδα Egypt Independent.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι την Παρασκευή προβλέπεται να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη τριμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επρόκειτο να ξεκινήσουν μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών.