ΣΚΟΠΙΑ: Μετονομάζεται το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» - Κατεβάζουν τις πινακίδες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΚΟΠΙΑ: Μετονομάζεται το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» - Κατεβάζουν τις πινακίδες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί (24/2) εργασίες αφαίρεσης της μεταλλικής κατασκευής στην οροφή του αεροδρομίου των Σκοπίων, στην οποία αυτό αναγράφεται με την προηγούμενη ονομασία του, «Μέγας Αλέξανδρος».

Συνεργεία αφαιρούν ένα προς ένα τα γράμματα της ονομασίας Μέγας Αλέξανδρος της κατασκευής.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων ονομάστηκε «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» τον Δεκέμβριο του 2016, με απόφαση της τότε κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε και η απομάκρυνση των πινακίδων κατά μήκος της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, στις οποίες αυτός αναφέρεται με την προηγούμενη ονομασία του, «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας».

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε, στις 6 Φεβρουαρίου, τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, από αυτοκινητόδρομο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE