Προϋπολογισμούς και πλήρωση κενών θέσεων στην κοινοβουλευτική ατζέντα

Προϋπολογισμούς και πλήρωση κενών θέσεων στην κοινοβουλευτική ατζέντα

Τους προϋπολογισμούς ΑΗΚ, Αρχής Λιμένων και Κεφαλαιαγοράς εξετάζει, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα η Επιτροπή Οικονομικών.

Σειρά προϋπολογισμών διαφόρων οργανισμών για το 2018, όπως είναι μεταξύ άλλων, της Αρχής Λιμένων Κύπρου, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα εξετάσει την Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Επιτροπής θα τεθεί στις 10.10 ο προϋπολογισμός για το 2018 της Αρχής Λιμένων Κύπρου και στις 10.50 ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, ενώ στις 11.20 θα εξεταστεί ο προϋπολογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Στην απογευματινή της συνεδρία, που θα αρχίσει στις 14.00, η Επιτροπή Οικονομικών θα εξετάσει τον προϋπολογισμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και στη συνέχεια τον προϋπολογισμό του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Στις 15.00 θα εξεταστεί ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών και στη συνέχεια η Επιτροπή θα τοποθετηθεί επί των προϋπολογισμών του Ταμείου Δημόσιων Δανείων, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, του Ανεξάρτητου Ταμείου Ανακεφαλαιοποίησης, του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, του Ειδικού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.

Η Επιτροπή θα εξετάσει επίσης τέσσερα εναρμονιστικά νομοσχέδια σχετικά με τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά.

Επιπλέον, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα τεθεί και αίτημα οργανισμών, Υπηρεσιών και Υπουργείων για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων όπως είναι, μεταξύ άλλων, αυτό της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE