ΑΟΖ: Στη θέση του το Saipem 12.000 – Πηγαινοέρχεται το υποστηρικτικό – ΧΑΡΤΕΣ

ΑΟΖ: Στη θέση του το Saipem 12.000 – Πηγαινοέρχεται το υποστηρικτικό – ΧΑΡΤΕΣ

Ανοικτά της Λεμεσού και 17.7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της πόλης παραμένει το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ, Saipem 12.000.

Ηρεμία επικρατεί, καθώς σε 2-4 μέρες το γεωτρύπανο αναμένεται να βάλει πλώρη για το Μαρόκο όπου έχει προγραμματισμένη γεώτρηση για τις 8 Μαρτίου.

Προς το παρόν, τα δύο υποστηρικτική σκάφη, Vos Prime και Vos Purpose παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Λεμεσού, ενώ το τρίτο, εν ονόματι Vos Prudence βρίσκεται κοντά στο Saipem 12.000.

Όπως παρακολουθήσαμε μέσω του Marine Traffic, το Vos Prudence στη διάρκεια της μέρας (25/2) έκανε διάφορες κινήσεις γύρω από το Saipem 12.000, κάτι που είναι φυσιολογικό για τα υποστηρικτικά σκάφη.

Ουδέν νεώτερον δε, αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ για να πραγματοποιηθεί η αναβλημένη γεώτρηση στον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε.