Μακρόν σε Ερντογάν: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Κύπρου»

Μακρόν σε Ερντογάν: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Κύπρου»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα (26/2) ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ατζέντα ήταν και η κρίση στο Αφρίν, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Αφρίν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αγωνία για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ακτές της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία» της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

A.M.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE