Μακρόν σε Ερντογάν: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Κύπρου»

Μακρόν σε Ερντογάν: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Κύπρου»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα (26/2) ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ατζέντα ήταν και η κρίση στο Αφρίν, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Αφρίν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αγωνία για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ακτές της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία» της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

A.M.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE