Επιστολή Μογκερίνι σε Τουρκία, Ιράν και Ρωσία για το θέμα της Συρίας

Επιστολή Μογκερίνι σε Τουρκία, Ιράν και Ρωσία για το θέμα της Συρίας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένουν την πλήρη και άμεση υλοποίηση του ψηφίσματος ων Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ανακοίνωσε σήμερα (26/2) μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών ότι στέλνει επιστολή στις τρεις εγγυήτριες χώρες της διαδικασίας της Αστάνα (Ιράν, Τουρκία και Ρωσία) για το θέμα.

Η κ. Μογκερίνι επεσήμανε ότι θα ζητήσει από τους τρεις υπουργούς εξωτερικών του Ιράν της Τουρκίας και της Ρωσίας να μεριμνήσουν για την υλοποίηση επί του εδάφους των ζωνών αποκλιμάκωσης που αποφασίστηκαν στην Αστάνα και τις οποίες έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν.

Το ζήτημα της Συρίας δεν ήταν στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά συζητήθηκε υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων. Η Ύπατη Εκπρόσωπος ευχαρίστησε τα Κράτη Μέλη της ΕΕ που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ρόλο τους στην επίτευξη της σχετικής απόφασης για τη Συρία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE