Αυξήθηκαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν τα δάνεια

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν τα δάνεια

Σημαντική ετήσια αύξηση σημείωσαν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2018, που δημοσίευσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ενώ αντίθετα σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε στα συνολικά δάνεια.

Οι συνολικές καταθέσεις τον Ιανουάριο παρουσίασαν καθαρή μείωση €557,9 εκ., με το υπόλοιπο να διαμορφώνεται στα €48,6 δισ.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των καταθέσεων ανήλθε στο 1,7%, σε σύγκριση με 3,1% τον Δεκέμβριο 2017.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017 οι συνολικές καταθέσεις παρουσίασαν καθαρή αύξηση €259,0 εκ.

Τα συνολικά δάνεια τον πρώτο μήνα του έτους παρουσίασαν καθαρή αύξηση €53,0 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €2,2 εκ. τον Δεκέμβριο 2017.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -1,5%, σε σύγκριση με -1,7% τον Δεκέμβριο 2017.

Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων ανήλθε στα €51,1 δισ. τον Ιανουάριο 2018.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE