Πλαστά διαβατήρια Βραζιλίας είχε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι ο πατέρας του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πλαστά διαβατήρια Βραζιλίας είχε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι ο πατέρας του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και ο πατέρας και προκάτοχός του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, έκαναν χρήση πλαστών βραζιλιάνικων διαβατηρίων ώστε να κάνουν αιτήσεις για βίζα εισόδου σε χώρες της Δύσης, τη δεκαετία του '90, σύμφωνα με πέντε ανώτερες ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μολονότι ήταν ήδη γνωστό ότι τα μέλη της οικογένειας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα επί δεκαετίες έκανε χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, δεν υπήρχαν πολλές συγκεκριμένες ενδείξεις. Το Reuters, μαζί με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του, δημοσίευσε και φωτοαντίγραφα των διαβατηρίων των Κιμ, πατρός και υιού.

«Χρησιμοποίησαν αυτά τα βραζιλιανά διαβατήρια, όπου φαίμονται καθαρά οι φωτογραφίες των Κιμ Γιονγκ Ουν και Κιμ Γιονγκ Ιλ, προσπαθώντας να λάβουν βίζες από ξένες πρεσβείες», δήλωσε ανώτερη δυτική πηγή από τον χώρο της ασφάλειας, με όρο την ανωνυμία της.

«Αυτό δείχνει τον πόθο της οικογένειας για ταξίδια, αλλά και τη βούλησή της να έχει μια δίοδο διαφυγής», πρόσθεσε η πηγή.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Βραζιλία αρνήθηκε κάθε σχόλιο, ενώ το βραζιλιανό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση.

Πηγή της Μπραζίλια, ωστόσο, αναφέρει ότι πρόκειται για πραγματικά διαβατήρια τα οποία στέλνονται λευκά στα προξενεία προς χρήση.

Τα ονόματα με τα οποία οι δύο Κιμ έκαναν αίτηση για βίζα σε τουλάχιστον δύο δυτικές χώρες ήταν Josef Pwag και Ijong Tchoi.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν τελικώς οι συγκεκριμένες θεωρήσεις εισόδου (βίζες) εκδόθηκαν.

Τα διαβατήρια πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν για ταξίδια σε Βραζιλία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE