Νέες εξελίξεις για την εφαρμογή της κάρτας οπαδού

Νέες εξελίξεις για την εφαρμογή της κάρτας οπαδού

Επείγει η πρόταση ΚΟΑ – ΚΟΠ για την Κάρτα Φιλάθλου προειδοποιεί η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων…

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με επιστολή της στον ΚΟΑ, υπενθυμίζει ότι η υποβολή πρότασης στο Γραφείο της για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε ότι αφορά την Κάρτα Φιλάθλου επείγει, ώστε ο ΚΟΑ να είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα προτεινόμενα μέτρα πριν την έναρξη της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου αλλά και λόγω του ότι, στις 25 Μάιου 2018, θα τεθεί σε εφαρμογή ο ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Αφού ανέφερε ότι ζήτησε από τον ΚΟΑ όπως, μέχρι το πέρας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, υποβάλει στο Γραφείο της για διαβούλευση, πρόταση για την οριστική εφαρμογή του πιο πάνω Νόμου, ειδικά όσον αφορά τη σύσταση του Μητρώου Κατόχων Κάρτας Φιλάθλων και την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου, ώστε να τερματιστεί το προσωρινό μέτρο για διάθεση εισιτηρίων σε οπαδούς ορισμένων Σωματείων, για τους εκτός έδρας αγώνες τους, μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ.

Ο Κανονισμός αυτός προβλέπει ότι, όταν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα μέτρο, όπως αυτό που αφορά το Μητρώο Κατόχων Κάρτας Φιλάθλων και την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου, επιβάλλεται η διενέργεια εκτίμησης αντίκτυπου και η προηγούμενη διαβούλευση με το Γραφείο της, διευκρινίζει.

Αναφέρει περαιτέρω ότι είναι πλήρως ενήμερη για τις μέχρι τώρα δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΚΟΑ για την εφαρμογή του Μητρώου και της Κάρτας Φίλαθλων και έχω δεσμευτεί να συνδράμει στην προσπάθειά του, επισημαίνοντας ότι λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, ενόψει και του νέου Κανονισμού, θα πρέπει να εξευρεθούν σύντομα εφικτές λύσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου και για την πάταξη του φαινομένου του χουλιγκανισμού.

Πηγή: ΚΥ.Π.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν

ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.