ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eξουσιοδότησαν ΕΤΥΚ για λήψη μέτρων οι υπάλληλοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

Eξουσιοδότησαν ΕΤΥΚ για λήψη μέτρων οι υπάλληλοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

Ομόφωνα με ποσοστό 99,08%, οι εργαζόμενοι στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), εάν κριθεί αναγκαίο, να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια των Συνελεύσεων, έγινε ενημέρωση "για την απαράδεχτη ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας να απολύσει, με αυθαίρετο τρόπο αριθμό υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι είχαν προβλήματα με την αποπληρωμή των δανείων τους" και για τις μέχρι τώρα ενέργειες της ΕΤΥΚ.

Οι εργαζόμενοι, αφού ενημερώθηκαν και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα αυτό, με μυστική ψηφοφορία, σχεδόν ομόφωνα (99,08%), εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, το οποίο θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος, εάν κριθεί αναγκαίο να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας.

"Η άμεση και έντονη αντίδραση της Οργάνωσής μας, στην πρωτοφανή, για τα εργασιακά δεδομένα του χώρου μας, ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας, είχε ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να «αναστείλει τις απολύσεις»", σημειώνεται.

"Χαιρετίσαμε ως θετική την πιο πάνω εξέλιξη, τονίζουμε όμως ότι, η Οργάνωσή μας (δυστυχώς για κάποιους) δεν μπορεί να αποδεχθεί «λύσεις» που αφήνουν εκτεθειμένους τόσο τους επηρεαζόμενους συναδέλφους αλλά και εγκυμονούν κινδύνους για το σύνολο των μελών μας, γι’ αυτό και απαιτεί ακύρωση και όχι αναστολή των απολύσεων και οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αποπληρωμή των δανείων τους να τύχουν του ίδιου χειρισμού που τυγχάνουν και οι πελάτες της Τράπεζας", προστίθεται.

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι, όπως τόνισε και στο παρελθόν, ουδέποτε υπήρξε αυτοσκοπός, ιδιαίτερα δε κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top