Οι κατηγορίες προφυλάκισης για τους στρατιώτες - Διαρκής επαφή των ελληνικών αρχών

Οι κατηγορίες προφυλάκισης για τους στρατιώτες - Διαρκής επαφή των ελληνικών αρχών

Τις κατηγορίες προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτών αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τουρκικές Αρχές η Αθήνα για την τύχη των δύο αξιωματικών.

Με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής” προφυλακίστηκαν από το τουρκικό δικαστήριο οι δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω “υποψίας ότι θα αποδράσουν”, “για υποψία παραποίησης στοιχείων”, για ‘μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία”, για ‘πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό”.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε διαρκή επαφή με τις τουρκικές Αρχές η Αθήνα για την τύχη των δύο αξιωματικών

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή, σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, με την Τουρκία, αναφορικά με τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν χθες στον Έβρο.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, από το μεσημέρι της Πέμπτης, και ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα κατασκοπείας και ότι η μοναδική κατηγορία την οποία αποδέχεται η Ελλάδα είναι αυτή της παράνομης εισόδου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι κατηγορίες περί κατασκοπείας θα αποσυρθούν, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι το θέμα θα έχει λήξει μέχρι τη Δευτέρα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τη σημασία της συμπερίληψης αναφοράς στα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής πως οι απειλές για την ασφάλεια της Ευρώπης δεν περιορίζονται στη Ρωσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.