Το… συγκλονιστικό γράμμα του Σαπονάρα για τον Αστόρι (photo)
05.03.2018 - 18:00
Ο Σαπονάρα ήταν έναν χρόνο συμπαίκτης με τον Αστόρι και του έγραψε ένα εκπληκτικό γράμμα ζητώντας να γυρίσει πίσω για να δουν σειρές και αγώνες. «Βγες από το αναθεματισμένο δωμάτιο».
«Γιατί δεν κατέβηκες να φας πρωινό μαζί μας; Γιατί δεν ήρθες να πιεις, κλασικά, έναν χυμό πορτοκάλι;
Μας λένε ότι η ζωή συνεχίζεται, ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να σηκωθούμε ξανά, όμως τη γεύση θα έχει η απουσία σου;
Ποιος θα έρχεται κάθε πρωί στο καφέ για να μας ζεστάνει με ένα χαμόγελο; Ποιος θα μας ρωτήσει τι κάναμε το βράδυ και θα αρχίσει να γελάει;
Ποιος θα πειράξει τα νέα παιδιά και ποιος θα είναι υπεύθυνος για τους μεγαλύτερους;
Ποιος θα φτιάξει τον κύκλο για να παίξουμε με δύο επαφές; Με ποιον θα συζητήσουμε τα επεισόδια στο Masterchef, με ποιον θα δούμε σειρές και τα ματς που παίξαμε;
Σε ποιον θα ακουμπήσω ύστερα από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης; Γύρνα πίσω, πρέπει να τελειώσεις το ‘La La Land’.
Ελα πίσω στην Φλωρεντία, σε περιμένουν να σου ανανεώσουν το συμβόλαιο, αναγνωρίζουν όλα τα καλά πράγματα που μας δίνεις κάθε μέρα.
Βγες από το αναθεματισμένο δωμάτιο, σε περιμένουμε για αύριο, όταν ξεκινά η προπόνηση.
Στη ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που πάντα ήξερες αλλά δεν δέθηκες. Ομως υπάρχουν και αυτοί σαν τον Ντάβιντε, που σε καλωσορίζουν με ένα απλό ‘καλωσήρθες στην Φλωρεντία Ρίκι’.
Οπου κι αν βρίσκεσαι τώρα, συνέχιζε να υπερασπίζεσαι την εστία μας και βάζε μας στον σωστό δρόμο. Για πάντα αρχηγός μου».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.