Τσαβούσογλου: Ζητά επανεξέταση της προειδοποίησης της Γερμανίας

Τσαβούσογλου: Ζητά επανεξέταση της προειδοποίησης της Γερμανίας

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να επανεξετασθεί η ταξιδιωτική συμβουλή της Γερμανίας προς όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Τσαβούσογλου και Γκάμπριελ έκαναν σύντομες δηλώσεις στη γερμανική πρωτεύουσα προτού ξεκινήσουν την έκτακτη συνάντησή τους και τις συνομιλίες. Και οι δύο πολιτικοί τόνισαν πως στόχος των συνομιλιών τους είναι η βελτίωση και εμβάθυνση των σχέσεων Γερμανίας-Τουρκίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως στο Αφρίν της Συρίας, η Τουρκία καταπολεμά την τρομοκρατία των κουρδικών οργανώσεων YPG, και PYD, ενώ ο κ. Γκάμπριελ ζήτησε για ακόμη μια φορά την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση τουρισμού ΙΤΒ, την οποία θα επισκεφθεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του να επανεξετασθεί η ταξιδιωτική συμβουλή της Γερμανίας προς όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Ο κ. Γκάμπριελ απάντησε πως αυτό θα εξετασθεί. Υπάρχουν, όμως, ανέφερε, ακόμη θέματα που αφορούν τον νόμο έκτακτης ανάγκης που ισχύει μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015, τις φυλακίσεις Γερμανών πολιτών με διπλή υπηκοότητα, και τη βελτίωση του κράτους δικαίου στην Τουρκία.

Εντύπωση προξένησε το γεγονός πως ο κ. Τσαβούσογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική πολιτική στα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Γκάμπριελ, «καθώς οι δύο χώρες θέλουν να συνεργασθούν για την οικονομική ευημερία των βαλκανικών χωρών».

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε επίσης πως η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση από την Γερμανία του ηγέτη του κουρδικού Δημοκρατικού κόμματος της Συρίας, αλλά τόνισε πως αυτό είναι θέμα που θα το εξετάσει η γερμανική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη της τις αρχές του κράτους δικαίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE