Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση για επανέναρξη των συνομιλιών για τα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής και την προετοιμασία μιας Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή και των πέντε κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες ως τη σοβαρότερη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974, υπογραμμίζοντας ότι στη Λευκωσία αλλά και στη διεθνή κοινότητα επικρατεί προβληματισμός σχετικά με την προθυμία και την ετοιμότητα της Τουρκίας για επανέναρξη των συνομιλιών.
Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι είναι το πιο υποσχόμενο για ενδεχόμενα κοιτάσματα φυσικού αερίου και για αυτόν τον λόγο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών.
Ο Ν.Χριστοδουλίδης ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την επίλυση του Κυπριακού, κάνοντας προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένει την απάντηση του Μουσταφά Ακκιντζί σε πρόσκληση για κοινωνικό δείπνο. Αυτά σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της ελληνικής Βουλής.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις στους δρόμους της Κύπρου - «Καμαρώστε τους!»
Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου στην Κύπρο - «Το λεωφορείο πέρασε για να σε πάρει, όμως δεν κατέβηκες…» - Δείτε φωτογραφία
Ανείπωτη τραγωδία: Πήγε για μανιτάρια και δεν επέστρεψε ποτέ - Νεκρή 75χρονη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία της
VIDEO - Τρόμος στον αέρα: Η προσγείωση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία - Αεροπλάνο πάλευε με τους ανέμους
VIDEO - First Dates: Η 27χρονη Κύπρια βρήκε τον έρωτα - Η απρόσμενη κίνηση του 32χρονου στο ραντεβού τους
Απίστευτες σκηνές: «Κάηκε» η Λευκωσία για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ - Βίντεο από το εντυπωσιακό pyro show

