ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο τυπικός έλεγχος των Αστυνομικών κόστισε ακριβά σε Κύπριο οδηγό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο τυπικός έλεγχος των Αστυνομικών κόστισε ακριβά σε Κύπριο οδηγό

Ποσότητα 6 κιλών και 650 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης 6/3 σε όχημα που οδηγούσε Ελληνοκύπριος, κατά τον έλεγχο ρουτίνας που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας στην Επαρχία Λευκωσίας.


 
Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει  ότι στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι συσκευασίες του καπνού που εντοπίστηκαν δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αφορολόγητα.

Από τις προκαταρτικές έρευνες διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο Ελληνοκύπριος προμηθεύτηκε την ποσότητα καπνού, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1.388, από τις κατεχόμενες περιοχές.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων εμπορευμάτων, ενώ η ποσότητα του καπνού καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά του από τα κατεχόμενα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.



Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε αίτημα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 2.327.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο καπνός εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Εισπράχθηκε, επίσης, ποσό ύψους €500 για την απόδοση του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE