Ζητούν μέτρα για πάταξη της βίας στα σχολεία οι γονείς

Ζητούν μέτρα για πάταξη της βίας στα σχολεία οι γονείς

Ανησυχία για τα πρόσφατα περιστατικά βίας στα σχολεία εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς και καλούν τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα προτού η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση , αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης, εκδόθηκε μετά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

"Τα περιστατικά βίας αυξάνονται ραγδαία και οι διευθύνσεις και οι καθηγητές καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις πρωτόγνωρες και δύσκολες, χωρίς να έχουν τα κατάλληλα και απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση τέτοιων πρωτόγνωρων περιστατικών και που οφείλει η Αρμόδια Αρχή να τους εφοδιάσει", αναφέρεται.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση των περιστατικών αυτών και την εξεύρεση λύσεων και υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει εισηγήσεις για αντιμετώπιση των περιστατικών παραβατικότητας, βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Τα παιδαγωγικά μέτρα που επιβάλλονται πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά προς τον παραβάτη και όχι να τον ενθαρρύνουν προς τη διάπραξη παρόμοιων πειθαρχικών παραπτωμάτων. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και κάθε άλλη Αρμόδια Υπηρεσία, να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE