ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Αποφάσισε τη δημιουργία κέντρου υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Αποφάσισε τη δημιουργία κέντρου υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων

Την ανέγερση και λειτουργία κέντρου υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων που φθάνουν στην Κύπρο αποφάσισε την Τετάρτη (07/03) το Υπουργικό Συμβούλιο. Η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια

`Οπως ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου "θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν, επιπρόσθετα των υφιστάμενων, 100 πρόσωπα".

Η κ. Βασιλείου ανέφερε επίσης πως σήμερα υπάρχουν στην Κύπρο 222 ασυνόδευτα ανήλικα πρόσωπα και πως οι δαπάνες θα καλυφθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Δημιουργία ξενώνα για ανήλικους

Η κ. Βασιλείου είπε επίσης πως  στο πλαίσιο της έγκρισης του προϋπολογισμού της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (πρώην Αντιναρκωτικό Συμβούλιο) για το 2018, δημιουργείται ξενώνας για ανήλικους που έχουν εξαρτήσεις και οι οποίοι δεν μπορούν να στηριχθούν από το δικό τους περιβάλλον.

Η κ. Βασιλείου είπε πως με την απόφαση αυτή επιδεικνύεται ευαισθησία για μια τόσο ευάλωτη ομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE