Τα τελευταία λόγια του πιλότου του Antonov: «Αυτό ήταν, τη γα@@@με»

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του Antonov: «Αυτό ήταν, τη γα@@@με»

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Ντομοντέντοβο της Μόσχας στις 11 Φεβρουαρίου, στοιχίζοντας τη ζωή στους 71 επιβαίνοντες, αποκαλύπτει η Daily Mail. 



Οι καταγραφείς φωνής από το πιλοτήριο του Αντόνοφ της Saratov Aitlines αποκαλύπτουν την τελευταία συζήτηση του πιλότου Βαλερί Γκουμπάνοφ με τον συγκυβερνήτη Σεργκέι Γκαμπαριάν.

Όπως αναφέρει το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο RBC,  ο πιλότος λέει στον συγκυβερνήτη να ανακτήσει ύψος, αντί να δίνει κλίση προς τα κάτω στο αεροσκάφος, προσπαθώντας να αποφύγουν την τραγωδία.  

«Καταλαβαίνω ό,τι ήθελες... αλλά αντί για αυτό πηγαίνεις προς τα κάτω. Γιατί πας προς τα κάτω; Πού; Ύψος! Ύψος! Υψος! Πάνω», λέει στον συγκυβερνήτη,. 

Η ηχογράφηση σταματά με τον κυβερνήτη να λέει «Αυτό ήταν, τη γα@@@@με».

Το RBC επικαλείται πηγές από την ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών για την αυθεντικότητα της ηχογράφησης.

Τον προηγούμενο μήνα οι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι η αιτία της συντριβής ήταν πιθανότατα η αποτυχία των πιλότων να ενεργοποιήσουν το σύστημα αποπαγοποίησης, με αποτέλεσμα να δείχνει λανθασμένες ενδείξεις της ταχύτητας. 

Η Διακυβερνητική Επιτροπή Αεροπορίας, αφού εξέτασε το μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης, ανακοίνωσε ως πιθανή αιτία της συντριβής του αεροσκάφους το γεγονός ότι οι αισθητήρες για την μέτρηση ταχύτητας(Pitot) είχαν παγώσει καθώς είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα θέρμανσής τους με αποτέλεσμα να μην δίνουν σωστά δεδομένα.

 

 

Από Πρώτο ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE