Nευροπαραλυτικό αέριο κατά του Ρώσου διπλού πράκτορα

Nευροπαραλυτικό αέριο κατά του Ρώσου διπλού πράκτορα

Οι βρετανικές αρχές ασφαλείας πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάστηκαν με κάποιο νευροπαραλυτικό αέριο. Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται και ένας αστυνομικός, που βρέθηκε από τους πρώτους στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα δύο θύματα.


 
Ο Βοηθός Διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχει αναλάβει το συντονισμό των ερευνών Μαρκ Ρόουλι επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας με νευροπαραλυτικό αέριο.
 
Απέφυγε, ωστόσο, να προσδιορίσει περί ποίου αερίου πρόκειται ή πώς χορηγήθηκε στα θύματα. Τα πιο γνωστά νευροπαραλυτικά αέρια είναι το σαρίν και το VX.
 
Την αστυνομία βοηθούν στην έρευνα οι επιστήμονες του χημικού εργαστηρίου των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στον Πόρτον Ντάουν.
 
Την ίδια ώρα, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα επέστρεψαν το απόγευμα στο Σόλσμπερι, όπου εκτυλίχθηκαν όλα την Κυριακή και έσπευσαν στο κτίριο δίπλα από το εστιατόριο που οι αρχές έχουν αποκλείσει από την πρώτη ημέρα των ερευνών.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μία γυναίκα οδηγήθηκε σε ένα από τα ασθενοφόρα υποβασταζόμενη από αστυνομικούς.
 
Παρόλα αυτά ο κ. Ρόουλι και εκπρόσωπος της υπηρεσίας προστασίας Δημόσιας Υγείας διαβεβαίωσαν ότι ο κίνδυνος για το κοινό είναι «χαμηλός».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE