Δυστυχώς, παρά την τεραστία ανάγκη που έχει το Κράτος από τις επενδύσεις που απορρέουν από τις πολιτογραφήσεις και συνεπεία των οποίων εργοδοτούνται χιλιάδες συμπατριώτες μας σε όλη την Κύπρο, αλλά και το φρέσκο χρήμα που βρίσκεται κατατεθειμένο στις Τράπεζες, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τους τελευταίους μήνες βραχυκυκλώσει τις διαδικασίες.
Συγκεκριμένα στη μετά-Χάσικου εποχή παραμένουν πέραν των 8 μηνών βραχυκυκλωμένες περίπου 180 αιτήσεις.
Η διαδικτυακή μας εφημερίδα έχει λάβει συγκεκριμένα παράπονα από μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με πολιτογραφήσεις που αναμένουν πέραν των 8 μηνών, χωρίς κανένας να τους ενημερώνει πού βρίσκονται οι αιτήσεις των πελατών τους.
Ενώ η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου καθορίζει ότι εντός 3 μηνών πρέπει να δίδεται απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών εάν εγκρίνεται ή όχι κάποιος, δεκάδες αιτήσεις, οι οποίες έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από όλες τις υπηρεσίες του Κράτους όπως Αστυνομία, ΚΥΠ, ΜΟΚΑΣ κτλ, βρίσκονται καταχωνιασμένες στα συρτάρια δημοσίων υπαλλήλων.
Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν επενδυθεί στον τόπο μας, υπό μορφή άμεσης επένδυσης, 5 δισεκατομμύρια ευρώ, αναστάινοντας ουσιαστικά την οικονομία μας.
Διερωτάται κανείς: τι προτιμούμε σε αυτό τον τόπο; Τους παράνομους μετανάστες και αιτητές ασύλου; Χωρίς να έχουμε κάτι εναντίον των εν λόγω ανθρώπων οι οποίοι όμως παραταύτα πληρώνονται από τις τσέπες του φορολογούμενου, από λεφτά που ο φορολογούμενος στερείται για την οικογένεια του.
Όλα τα πιο πάνω προβλήματα έχουν φτάσει πλέον και στα αυτιά των ξένων επενδυτών, οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά στην πλειοψηφία τους πλέον, ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο.
Το πρόβλημα που εντοπίζεται έχει κτυπήσει «καμπανάκι κινδύνου» στο Υπουργείο Οικονομικών και δια μέσω της πιο επίσημης οδού του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος έχει με δηλώσεις του καυτηριάζει τις περί αντιθέτου απόψεις για πολιτογραφήσεις αντιλαμβανόμενος ότι σε περίπτωση απαξίωσης του όλου προγράμματος, άμεσα θα αποσυρθούν από τις Τράπεζες μας εκατοντάδες εκατομμύρια που βρίσκονται κατατεθειμένα μέχρις ότου εξεταστούν οι αιτήσεις των επενδυτών, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το που θα διοχετευθούν όλες αυτές οι αναπτύξεις που ήδη έχουν γίνει με πρόθεση να διατεθούν στους ξένους επενδυτές.
Οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές με καταστροφικές συνέπειες, τόσο στο Τραπεζικό σύστημα, όσο και στην οικονομία του τόπου, ξεκινώντας από τον κτίστη που εργάζεται στις οικοδομές, τους εργολάβους, τους μηχανολόγους, τους ηλεκτρολόγους κτλ.
Ένα νέο κρακ της οικονομίας δεν μπορεί να αποκλείεται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να ζήσουμε στιγμές του 2013. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα πριν να είναι αργά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις