Σημαντικό βήμα παραμονής από Αλκή, η οποία βύθισε τον Ολυμπιακό

Σημαντικό βήμα παραμονής από Αλκή, η οποία βύθισε τον Ολυμπιακό

Η Αλκή κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-1. Πρωταγωνιστής ο Μακφλουρί με δύο γκολ, σημαντικό βήμα για παραμονή από πλευράς Αθάνατης. Έμεινε πίσω ο Ολυμπιακός.

Η Αλκή ξεκίνησε καλύτερα το ματς, προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια του Μακφλουρί. Έτσι η ομάδα του Σάββα Δαμιανού πέτυχε τον σκοπό της που ήταν το γρήγορο γκολ. Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Νγκομό, ο τηλεοπτικός φακός δείχνει ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του ποδοσφαιριστή της Αλκής.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν δύο τα γκολ τους αφού στο 23′ ο Χίντι έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ντύλαν.

Ο Ολυμπιακός κάπου ανέβασε στροφές και στο 29ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κάστρο να μην μπορεί προ κενής εστίας να κάνει το 1-1 μιας και το σουτ του χτύπησε σε σώμα αμυνομένου.

Στο 32′ ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους καθώς έγινε η παράλληλη σέντρα στην περιοχή της Αλκής και ο Κάστρο με πλασέ έφερε το ματε στα ίσα. Ακόμη μια καλή ευκαιρία για τους μαυροπράσινους στο 40΄με τον Πάρντο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Τριμπό.

Στο 42′ η Αλκή κέρδισε πέναλτι σε παράβαση του Πολίτσι πάνω στον Χαμντί όμως ο Φαμπρίτσιο έστειλε την μπάλα από τα 11 βήματα στην αγκαλιά του Χίντι.

Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με το σκορ να είναι στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι πιο δραστήριος όμως η υπεροχή του ήταν φλύαρη. Μέχρι το 60′ δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση, πέρα από το πέναλτι που ζητά η Αλκή σε χέρι του Σωτηρίου στο 58′. Η μπάλα δείχνει να χτυπά στο χέρι του αμυντικού του Ολυμπιακού, όμως ο ρεφ έδειξε παίζεται.

Στην συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο και τόσο η Αλκή αλλά και ο Ολυμπιακός έψαχναν το γκολ. Αυτό ήρθε στο 72′ όταν ο Μακφλουρί έπαιξε το ένα δύο με τον Φαμπρίτσιο και με εύστοχο πλασέ νίκησε τον Χίντι και έκανε το 2-1. Δεύτερο προσωπικό γκολ για τον ποδοσφαιριστή της Αλκής στο ματς.

Στο 75ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει καθώς ο Τριμπό μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ και ο Πάρντο με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ. Απέμενε ένα 15λεπτο και όπως ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός θα έψαχνε την ισοφάριση.

Οι μαυροπράσινοι ήθελαν να ισοφαρίσουν και οι γηπεδούχοι να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1. Φλύαρη η υπεροχή του Ολυμπιακού στο φινάλε μιας και δεν δημιούργησε κάποια κλασική ευκαιρία για να σκοράρει. Από την άλλη η Αλκή βρήκε ανοιχτούς χώρους και προσπάθησε μάταια να τους εκμεταλλευτεί.

Στο 86′ η Αλκή ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Ρούγκα εντός περιοχής, φαίνεται να ανατρέπεται ο αμυντικός των γηπεδούχων. Έδειξε ξανά να συνεχιστεί το παιχνίδι ο Νεοκλέους.

Τα λεπτά πέρασαν, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε. Οι γηπεδούχοι σε μια αντεπίθεσή τους έκαναν το 3-1 με πλασέ του Φαμπρίτσιο εντός περιοχής. Έτσι το τελικό σφύριγμα του κύριου Νεοκλέους βρήκε την Αλκή νικήτρια με 3-1. Σημαντική νίκη για την Αθάνατη καθώς έφτασε στους 29 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 20.

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου (60΄Λοϊζίδης) Ντουβεντρού, Ενγκομό, Χαρή (60΄Ρούκα)Τιγκρουτζιά, Ιτούα, Μαλφλουρί, Φαμπρίτσιο, Μπιλάλ (88΄Ανδρέου) Ντιακιτέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Πολυκάρπου (81΄Βαλικάεφ) Μιγκελίτο, Τόρες, Κάστρο (73΄Καπαρτής) Παχίπης, Σαμάρας (50΄Πεχλιβάνης) Σωτηρίου, Ζιαμπάρης, Τριμπό, Πολίτσι  

Κίτρινες: Φαμπρίτσιο, Ενγκομό/Τριμπό

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος άμεσα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Η ανακοίνωσή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με κύριο θέμα το κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και ενόψει της νέας διάσκεψης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE