ΕΛΛΑΔΑ: Απομακρύνεται το αδίκημα της κατασκοπείας

ΕΛΛΑΔΑ: Απομακρύνεται το αδίκημα της κατασκοπείας

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία εναντίον των δυο ελλήνων στρατιωτικών σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του ΣΚΑΪ στην Αδριανούπολη Μανώλη Κωστίδη.

Οι τουρκικές Αρχές φαίνεται πως αναζητούν πλέον την εμπλοκή τους σε διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

Οι δύο στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός κι ένας λοχίας, έχουν προφυλακιστεί για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Δεν έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος.

Τα κινητή τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν σταλεί στην Άγκυρα και εξετάζονται. Οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι φωτογράφιζαν πατημασιές που πίστευαν ότι είχαν προκληθεί από λαθρομετανάστες και διακινητές.

Τους δυο στρατιωτικούς επισκέφτηκαν το πρωί στις φυλακές οι γονείς τους. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη που επετράπη στους συγγενείς και των δύο ανδρών από τότε που κρατήθηκαν, πριν από 12 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία άφησε ελεύθερους δύο δημοσιογράφους που κρατούνταν χωρίς κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές.

skai.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.