Στήριξη Τραμπ προς Μέι έναντι της Ρωσίας

Στήριξη Τραμπ προς Μέι έναντι της Ρωσίας

Τη στήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε η Τερέζα Μέι ως προς τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει σε αντίποινα για τη θεωρούμενη ρωσική ανάμιξη στην επίθεση κατά του Σεργκέι Σκρίπαλ.


 
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αργά το απόγευμα.
 
Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εξέθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο τα συμπεράσματα των χημικών εξετάσεων που έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα περί «εξαιρετικά πιθανής» ρωσικής ενοχής στην υπόθεση.
 
Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι με το Ηνωμένο Βασίλειο, ως το τέλος», συμφωνώντας ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη νευροτοξική ουσία επί βρετανικού εδάφους.
 
Λίγο νωρίτερα η κα Μέι είχε επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος συμφώνησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ενιαία και συντονισμένη απάντηση με άλλους συμμάχους έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας.
 
Η κα Μέρκελ καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE