Τούρκικα δημοσιεύματα: Χαροποίησε Ε/κ η άφιξη Εxxon Mobil

Τούρκικα δημοσιεύματα: Χαροποίησε Ε/κ η άφιξη Εxxon Mobil

Χαροποίησε τους Ε/κ η άφιξη του ερευνητικού σκάφους της Exxon Mobil στο λιμάνι Λεμεσού, σχολιάζει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Επίσης καθηγήτρια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής Χαϊριγέ Καχβετζί Οζγκιούρ υποστήριξε στο πρακτορείο Ντογάν ότι οι Ε/κ αντί να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για την επίλυση του Κυπριακού το χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν την υπεροχή τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε πως η μόνη θετική συμβολή του φυσικού αερίου είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως η διαδικασία έρευνας του φυσικού αερίου στην Μεσόγειο της αμερικανικής εταιρείας θα αυξήσει την ένταση. Όπως είπε, το οικόπεδο 10 στο οποίο θα κάνει έρευνα η Exxon Mobil «είναι εκτός της ‘ΑΟΖ’ της Τουρκίας» και του ψευδοκράτους και γι’ αυτό τον λόγο δεν αναμένει να υπάρξει ένταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.