Επιστολές προς τράπεζες για ψηλές χρεώσεις προς συνταξιούχους για βεβαιώσεις

Επιστολές προς τράπεζες για ψηλές χρεώσεις προς συνταξιούχους για βεβαιώσεις

Η ΕΚΥΣΥ με επιστολές της προς την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα καταγγέλλει το γεγονός ότι έχει δεχθεί πάρα πολλές έντονες διαμαρτυρίες από ηλικιωμένους οι οποίοι όταν αποταθούν στις τράπεζες και ζητήσουν καταστάσεις λογαριασμών ή βεβαιώσεις χρεώνονται αδικαιολόγητα σημαντικά ποσά.


Η ΕΚΥΣΥ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, χαμηλοσυνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να αποταθούν στις Τράπεζες για να πάρουν βεβαιώσεις ή καταστάσεις λογαριασμών τις οποίες πρέπει απαραίτητα να παρουσιάσουν με τις αιτήσεις που υποβάλλουν ως χαμηλοσυνταξιούχοι μέσω της διαδικασίας του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και η χρέωση στην οποία υποβάλλονται είναι αδικαιολόγητα ψηλή καθώς για μια βεβαίωση (1 σελίδα) χρεώνονται €5 ή και περισσότερα ενώ για τις καταστάσεις των λογαριασμών τους που είναι υποχρεωμένοι να αποστείλουν χρεώνονται €1 για κάθε σελίδα».
 
Η Οργάνωση εκτιμά ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας που για δεκαετίες συνεργάζονταν με τις τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης και ζητά να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη χρέωση προς τους ηλικιωμένους.

Τέλος, εκφράζει την προθυμία της να συναντηθεί με τις διευθύνσεις των τραπεζών για να συζητήσουν το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.