Στη Ρώμη ο Χριστοδουλίδης - Τα δεκαπέντε λεπτά του Γκουτέρες

Στη Ρώμη ο Χριστοδουλίδης - Τα δεκαπέντε λεπτά του Γκουτέρες

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει στην Έκτακτη Υπουργική Διάσκεψη για την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestinian Refugees), καθώς και στην Υπουργική Συνάντηση για τη Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας του Λιβάνου.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη (14/3) ο ΥΠΕΞ, το Κυπριακό και η διαμορφωθείσα κατάσταση με τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη δεκαπεντάλεπτη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρώμη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, Αιγύπτου, Λιβάνου, Ιορδανίας και Μάλτας, καθώς και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ Lapo Pistelli.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Έκτακτη Υπουργική Συνάντηση για την UNRWA πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, Ιορδανίας και Σουηδίας, ένεκα του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η εν λόγω Υπηρεσία.

Όσον αφορά την Υπουργική Συνάντηση για τη Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας του Λιβάνου, πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του είδους της και σε αυτήν θα συμμετάσχουν τα μέλη της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης και χώρες που διατηρούν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με το Λίβανο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, κατά την περίοδο 2015-2017, παραχώρησε στρατιωτική βοήθεια προς τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο αύριο Παρασκευή (16/3).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE