ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ο κύβος ερρίφθη - Τεχνική επιτροπή για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Ο κύβος ερρίφθη - Τεχνική επιτροπή για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια

Ικανοποίηση και ευχαρίστηση εξέφρασαν ομόφωνα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο για το καυτό θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Στη σύσκεψη αρχηγών, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 της Πέμπτης (15/3), κατατέθηκαν προτάσεις των κομμάτων και των αρχηγών και συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία του Φορέα για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Αποφασίστηκε, σύμφωνα και με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, η σύσταση τεχνικής επιτροπής με τεχνοκρατική εκπροσώπηση από τα κόμματα, αλλά και συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας, του χρηματοοικονομικού επιτρόπου και άλλων φορέων.

Η τεχνική επιτροπή θα εξετάσει τα ενδεχόμενα και οι προτάσεις, ενώ τις επόμενες μέρες ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει συστηματοποιημένες τις εισηγήσεις που έγιναν στη Σύσκεψη Αρχηγών, αλλά και τον αρχικό σχεδιασμό για το σχέδιο «Εστία».

Όπως δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, ο Χάρης Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να κάνει λεπτομερή ενημέρωση για την κατάσταση των πραγμάτων, τονίζοντας ότι παρόλο που η Κύπρος παρουσιάζεται ως μια από τις χώρες που έχει μεγάλη πίεση στα ΜΕΔ, έχει κάνει πρόοδο.

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου, εξήγησε ότι η παρέμβαση της πολιτείας υπέρ των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα χωρίς δική τους υπαιτιότητα, θα γίνει εξειδικευμένα.

Ως εκ τούτου, μελετείται η σύσταση του Φορέα για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, κάτι το οποίο θα γίνει με προσοχή για να είναι όλα συμβατά με ό,τι γίνεται στην Ευρώπη σήμερα.

Υπογραμμίστηκε, τέλος, ότι η συνέχεια θα είναι σύσκεψη σε τεχνοκρατικό επίπεδο, εκτός και αν χρειαστεί δεύτερη Σύσκεψη Αρχηγών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE