Αγορά «μαμούθ» στο Χρηματιστήριο Κύπρου- Με 20 εκατομμύρια η LOGICOM στέλνει τον Συνεργατισμό εκτός «Δήμητρας»

Αγορά «μαμούθ» στο Χρηματιστήριο Κύπρου- Με 20 εκατομμύρια η LOGICOM στέλνει τον Συνεργατισμό εκτός «Δήμητρας»

Μικρά κέρδη παρουσίασε την Πέμπτη 15/3 το Χρηματιστήριο, στη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρία της βδομάδας.


Ωθούμενος από τα σημαντικά κέρδη στις επενδυτικές εταιρείες, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 70 μονάδες, παρουσιάζοντα άνοδο σε ποσοστό 1,05%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41,99 μονάδες, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο, σε ποσοστό 1,28%.

Ο όγκος συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα €20, 66 εκατομμύρια, λόγω προσυμφωνημένης συναλλαγής, αφού η Logicom αγόρασε σε εκτός του πατώματος συναλλαγή 37 εκατ. μετοχές της Δήμητρα Επενδυτική προς €20,3 εκατ. αυξάνοντας το μερίδιό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο 29,6%, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Τόσο οι τίτλοι της Δήμητρα Επενδυτική όσο και της Logicom παρουσίασαν μεγάλα κέρδη που πλησιάζουν το 7%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Δήμητρα Επενδυτική με €20,44 εκατ. (άνοδος 6,84% - τιμή κλεισίματος €0,50). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €122.442 (πτώση 2,64% - τιμή κλεισίματος €2,21), της Atlantic Insurance με €54.920 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,37), της Logicom με €17.304 (άνοδος 6,52% - τιμή κλεισίματος €1,47) και της Ελληνικής Τράπεζας με €9.556 (άνοδος 1,83% - τιμή κλεισίματος €0,55).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, οκτώ κινήθηκαν πτωτικά, ενώ πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 146.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.