Δεκάδες χρυσόψαρα νεκρά στο πάρκο της Αθαλάσσας

Δεκάδες χρυσόψαρα νεκρά στο πάρκο της Αθαλάσσας

Νεκρώσεις ψαριών, κυρίως χρυσόψαρων και νεαρών κυπρίνων, παρατηρούνται από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στον ταμιευτήρα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Δασών.

Οι αριθμοί των νεκρώσεων είναι σημαντικοί αλλά όχι πολύ μεγάλοι σε σχέση με τον αριθμό που διαβιοί στον ταμιευτήρα, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και τον Φεβρουάριο του 2014 σε πολύ μεγαλύτερη ένταση, όταν εντοπίστηκε υψηλή αφθονία και συσσώρευση μεγάλης βιομάζας του τοξικού είδους φυτοπλαγκτού Prymnesium parvum, που θεωρείται είδος εισβολέας σε γλυκέα ύδατα.

Πέραν του Τμήματος Δασών, προστίθεται, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Τμήματος Αλιείας και θαλάσσιων Ερευνών, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Γενικού Χημείου. Έχουν γίνει δειγματοληψίες νερού και ψαριών, οι οποίες στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο και στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για εξειδικευμένες εξετάσεις και αναλύσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αναλύσεων αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα γίνεται καθημερινή συλλογή και απομάκρυνση των νεκρών ψαριών, ενώ με μικρή βάρκα ελέγχεται ο υπόλοιπος βιότοπος του ταμιευτήρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.