ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρεία ανέστειλε πρόσληψη λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων της υποψήφιας

ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρεία ανέστειλε πρόσληψη λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων της υποψήφιας

Ο πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, Νικόλας Τρύφων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Active’ αποκάλυψε ότι την εταιρεία ακύρωσε πρόσληψη υπαλλήλου, λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Στην εκπομπή ‘Πρωινή Συχνότητα’ του ραδιοφωνικού σταθμού Active, κλήθηκε να σχολιάσει αποτελέσματα έρευνας για τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι πιο δεκτικές στη διαφορετικότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού, ο πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ, Νικόλας Τρύφων, το πρωί της Δευτέρας (19/3).    

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Τρύφων ερωτήθηκε για το πως εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα για τα ΛΟΑΤΙ άτομα, και αναφέρθηκε κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον, αποκαλύπτοντας πως την περασμένη βδομάδα κάποια εταιρεία ακύρωσε πρόσληψη υπαλλήλου, όταν ο προϊστάμενος έμαθε πως η υπό πρόσληψη γυναίκα είναι λεσβία.

Σχετικά με την έρευνα για τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι πιο δεκτικές στη διαφορετικότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού, ο κ.  Νικόλας Τρύφων εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται τόσο χαμηλά στον κατάλογο.

Ωστόσο, ο κ. Τρύφων ανέφερε πως καταβάλλεται προσπάθεια εισαγωγής διαφόρων νόμων, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με πιο σημαντικό το νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου για τα τρανσέξουαλ άτομα. 

«Νόμοι υπάρχουν, όμως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος και έχουμε πολλή δουλειά να επιτελέσουμε προς την κατεύθυνσης του πλήρους σεβασμού της σεξουαλικής διαφορετικότητας και της αντιμετώπισης του συντηρητισμού και της προκατάληψης», υποστήριξε  ο κ. Τρύφων. Τόνισε μάλιστα πως είναι σημαντικό να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_WjY5z61zIo

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top