Εμπειρογνώμονες στην Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ

Εμπειρογνώμονες στην Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ

Εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων στάλθηκαν στη Βρετανία, μετά την επίθεση εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, και τα αποτελέσματα των αναλύσεων τους θα γίνουν γνωστά σε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.


«Κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης, ο ΟΑΧΟ ανέπτυξε ορισμένους εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συλλέξουν ορισμένα δείγματα», είπε ο Αχμέτ Ουζουμτζού, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν ρωτήθηκε για την προέλευση ή το είδος της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, είπε ότι «δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα μιας τόσο τεχνικής εργασίας».

Ο Ουζουμτζού πρόσθεσε ότι για να εξαχθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα χρειαστούν «τουλάχιστον τρεις εβδομάδες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE