Συμφωνία να εγκαταλείψουν την Γούτα, ανακοίνωσαν Σύροι αντάρτες

Συμφωνία να εγκαταλείψουν την Γούτα, ανακοίνωσαν Σύροι αντάρτες

Μια ομάδα επαναστατών της Συρίας σκληρής γραμμής ανακοίνωσε την Τετάρτη 21/3 ότι έχουν φτάσει σε συμφωνία με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ για εκκένωση της βομβαρδισμένης πόλης της Ανατολικής Γκούτας, κοντά στη Δαμασκό.

 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Αχράρ αλ-Σαμ στη Γούτα Μουνζέρ Φαρές ανέφερε ότι «η συμφωνία μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στην Χαράστα προνοεί ότι οι αντάρτες θα αποχωρήσουν από την πόλη με τα όπλα τους και οποιοιδήποτε άμαχοι επιθυμούν να φύγουν, προς τη βόρειο Συρία με ρωσικές εγγυήσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE