Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί

Οι δικαστικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο των ερευνών για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια, ανέφεραν δικαστικές πηγές. 

Ο Σαρκοζί, που αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του, διώκεται για "παθητική δωροδοκία", "παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας" και "υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων" και έχει τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, ανέφερε η πηγή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

Η χαμηλή συσπείρωση και η αργή επούλωση των εσωκομματικών πληγών φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026. Η ηγεσία του κόμματος, παρότι επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εσωτερικές τριβές που εξακολουθούν να υποβόσκουν μετά το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό των Προεδρικών του 2023.