Τσελίκ: 'Απαράδεκτες οι αναφορές για Τουρκία'

Τσελίκ: 'Απαράδεκτες οι αναφορές για Τουρκία'

 Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ Ομέρ Τσελίκ τις αναφορές για την Τουρκία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πάνε στην Βάρνα με εποικοδομητική αντίληψη.

Σε σχόλιό του στον λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Τσελίκ αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές οι αναφορές για την Τουρκία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

“Εμείς βλέπουμε τη Σύνοδο Τουρκίας - ΕΕ ως μια σημαντική ευκαιρία για να ωθήσουμε τις σχέσεις μας. Περιμένουμε την ίδια εποικοδομητική στάση και από την πλευρά της ΕΕ. Ωστόσο, όταν η αλληλεγγύη ξεπερνά το δίκαιο και τη δικαιοσύνη τότε δεν μπορεί να γίνεται λόγος για νομιμότητα. Η αλληλεγγύη έχει νόημα μόνο όταν είναι νόμιμη".

Είναι ατυχής εξέλιξη όταν από τη μια "λένε ότι για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα ευθύνονται 'ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου’ και Ελλάδα και τώρα να κάνουν μια τέτοια δήλωση. Εμείς θα πάμε στη Βάρνα με μια αντίληψη ειλικρινή, καλής πρόθεσης και εποικοδομητική. Αναμένουμε να δούμε την ίδια αντίληψη και από πλευράς ΕΕ”, αναφέρει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE