ΟΖΕΡΣΑΪ: ‘Θα αρθούν οι δασμοί που επιβλήθηκαν για τους εγκλωβισμένους’

ΟΖΕΡΣΑΪ: ‘Θα αρθούν οι δασμοί που επιβλήθηκαν για τους εγκλωβισμένους’

Ο «υπουργός εξωτερικών» στα κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε πως θα αρθούν οι «δασμοί» που επιβλήθηκαν στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στους Ε/κ και τους Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα.

Επεσήμανε πως θα τοποθετούνται αυτοκόλλητα στα προϊόντα αυτά, στα οποία θα αναγράφεται σε πέραν της μιας γλώσσας πως δεν είναι προς πώληση, και πως θα διανέμονται και ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα αυτό.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίας του «υπουργικού συμβουλίου» στα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι ανέφερε πως η «κυβέρνηση» θα άρει τους «δασμούς» επί των αγαθών που αποστέλλονται. Πρόσθεσε πως η ποσότητα και η ποιότητα των αγαθών που αποστέλλονται μέσω των Ηνωμένων Εθνών θα ελέγχεται προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο για το θέμα αυτό, ο κ. Οζερσάι ανέφερε εξάλλου πως δεν επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς.

Είπε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πάντα τους αποκαλεί εγκλωβισμένους, και την κάλεσε ως «ένα βήμα καλής θέλησης» να σταματήσει την χρήση αυτής της ορολογίας και να τερματίσει να ασκεί πολιτική χρησιμοποιώντας αυτές «τις μειονότητες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE