ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Σεισμός 6,4 βαθμών ρίχτερ - Δεν αναφέρθηκαν θύματα

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Σεισμός 6,4 βαθμών ρίχτερ - Δεν αναφέρθηκαν θύματα

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε τη Δευτέρα (26/3) στα ανοικτά του ινδονησιακού αρχιπελάγους των Μολούκων, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση για τσουνάμι, που όμως ήρθη πολύ γρήγορα, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, γνωστοποίησαν σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα (στις 23:14 της Κυριακής, ώρα Κύπρου) σε βάθος 171 χιλιομέτρων, στη θάλασσα Μπάντα, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για σεισμικά παλιρροϊκά κύματα από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό (IOTWS), που ήρθη λίγη ώρα αργότερα αφού οι ειδικοί του έκριναν ότι δεν υπήρχε "απειλή για τις χώρες του Ινδικού".

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή στη θάλασσα της Μπάντας, περίπου 222 χλμ. βορειοδυτικά των νησιών Τανιμπάρ της Ινδονησίας.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σεισμός 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί την 26η Φεβρουαρίου στην ίδια περιοχή, χωρίς επίσης να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.

Η Ινδονησία βρίσκεται στον "δακτύλιο της φωτιάς" του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι συχνή και σφοδρή.

Τον Δεκέμβριο του 2004, η ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ, στη Σουμάτρα, χτυπήθηκε από καταστροφικό σεισμό 9,1 βαθμών και τσουνάμι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 170.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE