ΠΑΦΟΣ: 'Εκλεψαν ακόμα και λείψανα Αγίων

ΠΑΦΟΣ: 'Εκλεψαν ακόμα και λείψανα Αγίων

Άγνωστοι ξάφρισαν οικία ιερέα και έκλεψαν λείψανα Αγίων.

Το περιστατικο έγινε γνωστό την Κυριακή (25/03) το μεσημέρι, οπότε μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου 72χρονος ιερέας ο οποίος κατήγγειλε πως άγνωστοι διέρρηξαν την οικία του στην Τάλα και έκλεψαν διαφορά αντικείμενα αναμεσά τους και λείψανα.

Όπως ανάφερε στην καταγγελία του, ο ίδιος είχε διαμορφώσει ειδικό χώρο στο σπίτι του, στον οποίο είχε τοποθετήσει διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα όπως εικόνες, λείψανα και χρυσαφικά.

Οι διαρρήκτες πήραν εκτός από το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, χρυσαφικά άγνωστης αξίας, καθώς και τα λείψανα που είχε στην κατοχή του ο ιερέας.

Πρόκειται όπως είπε, για λείψανα τα οποία ήταν σε μικρά κομμάτια και τα οποία τα είχε φέρει από την Ρωσία καθώς του είχαν δοθεί ως αναμνηστικά δώρα από διάφορα μοναστήρια.

Η σκηνή αποκλείστηκε από τους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου και τα μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τις εξεταστείς των αστυνομικών, εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήριά τα οποία στάλθηκαν για εξετάσεις.

Μετά απο αξιολόγηση πληροφορίας, έγινε έρευνα σε διαμέρισμα 31χρονου άντρα. Από την έρευνα εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια που φαίνεται πως είναι κλοπιμαία από την οικία του ιερέα.

Βρέθηκαν επίσης και αλλά αντικείμενα τα οποία πιστεύεται πως είναι προϊόντα διαρρήξεων και κλοπών

Για την υπόθεση συνελήφθη 31χρονος Γεωργιανός, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 28χρονου συγκάτοικου του..

Άξιο αναφοράς είναι πως ο 72χρονος ιερέας κατάγεται από την  Ρωσία και τα τέσσερα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στην Πάφο με την σύζυγό του.

* Φωτογραφία Αρχείου

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE