Κίνα: Πορτοκαλί συναγερμός λόγω του ατμοσφαιρικού νέφους

Κίνα: Πορτοκαλί συναγερμός λόγω του ατμοσφαιρικού νέφους

Σε πορτοκαλί από κίτρινο αναβαθμίστηκε το επίπεδο συναγερμού στο Πεκίνο και τη γειτονική πόλη Τιεντσίν της Κίνας, καθώς το νέφος αναμένεται ότι θα «πνίξει» τις δύο περιοχές από την Δευτέρα 26/3 μέχρι και την Τετάρτη 28/3. 


Ο συναγερμός αναβαθμίστηκε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο και τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα. 

Οι αρχές επέβαλλαν εκ περιτροπής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στις βιομηχανικές μονάδες να μειώσουν κατά 50% τις εκπομπές ρύπων. Επίσης, τα σχολεία δεν θα πραγματοποιούν υπαίθριες δραστηριότητες. 

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων επιπέδων για την ατμοσφαιρική ρύπανση, με το κόκκινο να είναι το υψηλότερο, ακολουθούμενο από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE