Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη στάση της ΕΕ στη Βάρνα

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη στάση της ΕΕ στη Βάρνα

Σαφώς ικανοποιημένη είναι η Αθήνα από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο της Βάρνας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η ΕΕ για πρώτη φορά έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς βελτίωση και πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπλέον, στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν με ικανοποίηση το γεγονός ότι οι Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας.

Το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συζητήθηκε μεταξύ των Τουσκ, Γιούνκκερ και Ερντογάν επί είκοσι λεπτά και, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε ανοικτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE