Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη στάση της ΕΕ στη Βάρνα

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη στάση της ΕΕ στη Βάρνα

Σαφώς ικανοποιημένη είναι η Αθήνα από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο της Βάρνας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η ΕΕ για πρώτη φορά έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς βελτίωση και πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπλέον, στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν με ικανοποίηση το γεγονός ότι οι Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας.

Το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συζητήθηκε μεταξύ των Τουσκ, Γιούνκκερ και Ερντογάν επί είκοσι λεπτά και, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε ανοικτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Video: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες, η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές

Video: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες, η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Λος Άντζελες, όταν αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων της Εθνοφρουράς. Η αποστολή των δυνάμεων αυτών έγινε έπειτα από απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE