Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη στάση της ΕΕ στη Βάρνα

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τη στάση της ΕΕ στη Βάρνα

Σαφώς ικανοποιημένη είναι η Αθήνα από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο της Βάρνας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η ΕΕ για πρώτη φορά έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς βελτίωση και πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπλέον, στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν με ικανοποίηση το γεγονός ότι οι Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας.

Το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συζητήθηκε μεταξύ των Τουσκ, Γιούνκκερ και Ερντογάν επί είκοσι λεπτά και, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε ανοικτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα

Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα

Πασχαλινή εκεχειρία με την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE